Werkwijze bedrijf verkopen

 

Bedrijf verkopen

U heeft al uw energie aangewend om uw bedrijf succesvol te maken. Uw klanten zijn tevreden door uw toewijding aan uw klanten. Graag doen zij zaken met u en ook uw medewerkers zijn tevreden binnen uw onderneming. Jaren heeft u geïnvesteerd in de groei en bloei van uw bedrijf. U denkt na over uw persoonlijke toekomst en de toekomst van uw onderneming. U heeft de gedachte uw onderneming voor te bereiden op een verkoop. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Uw bedrijf is veel waard geworden en u wilt deze waarde verzilveren
  • U wilt vermogen uit uw bedrijf vrijmaken
  • Uw pensioen komt in zicht
  • U wilt minder gaan werken
  • U denkt wel eens: ik wil mijn bedrijf verkopen aan mijn kinderen of aan het management

Het proces om te komen tot verkoop van uw bedrijf herbergt naast rationele aspecten zoals de waardering van de onderneming, bepalen van de verkoopprijs, verkoopconstructie, juridische contracten etc. emotionele aspecten. Kan ik mijn activiteiten overdragen en loslaten? Wat doe ik na verkoop van mijn bedrijf? Blijft mijn handelsnaam bestaan? Heb ik een klik met de nieuwe eigenaar? Hoe kijkt mijn partner aan tegen onze nieuwe toekomst? Al deze vraagstukken vragen om een goede voorbereiding en deskundigheid.

Graag bieden we u de mogelijkheid aan te geven dat u uw bedrijf wil verkopen. U kunt uw informatie invoeren zodat we voor u op zoek gaan naar een geschikte overnamekandidaat. Het platform dat Bedrijven Plein Zeeland u biedt, is strikt vertrouwelijk. Door uw informatie te verbinden met potentiële kopers, helpen we u bij het succesvol verkopen van uw onderneming. Uiteraard heeft u zelf de keuze welke deskundigen u begeleiden tijdens het verkoopproces.

 

De virtuele ontmoetingsplaats voor ondernemend Zeeland